Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát. Részletek Elfogadom
Termékek Menü

Hírek, tudásanyagok

Precíziós tisztítószerek (folytatás)

A precíziós tisztítószerek speciális körét alkotják a különféle portalanító készítmények, portalanító spray-k. Ezek a termékek aeroszolos formájukkal egyszerű, gyors és biztonságos módon teszik lehetővé az. ún. száraz tisztítást. A száraz tisztítás, mint karbantartási feladat, olyan esetekben merül fel, amikor valamilyen okból kerülni kell a vegyszerek alkalmazását. Vagy azért, mert érzékeny anyagokat kell megtisztítani, vagy azért, mert az oldószerek, ill. bármilyen folyékony készítmény károkat okozhat az elektronikában, vagy pedig azért, mert a szennyeződés jellege olyan, ami száraz tisztítást, portalanítást igényel.

Precíziós tisztítószerek

A különféle precíziós tisztítószerek jellemzője, hogy nagyobbrészt elektronikák, elektromos panelek, áramkörök, kapcsolók, relék, esetleg különféle monitorok, kijelzők tisztítására szolgálnak. Az ilyen karbantartó jellegű tisztítási feladatokra a következők jellemzőek:

A tisztításról általánosságban

Gyakorlatilag minden karbantartási munka tisztítással kezdődik, és tisztítással ér véget. Meg kell tisztítani a munkaterületet, a munka során bepiszkolódott kezet is megfelelően meg kell tisztítani, és gyakorta maga a munkafolyamatnak is szerves része egy gép, berendezés, részegység  vagy alkatrész zsírtalanítása, szennyeződésektől való megtisztítása.

Tisztítási, zsírtalanítási feladatok nem csak karbantartás formájában, hanem gyártásközi munkafolyamatként is előfordulhatnak, például a munkadarab zsírtalanítása, felületének előkészítése különféle utómunkálatokra (festés, hegesztés, laminálás, bevonatolás, litografálás, stb.).

A CRC termékek biztonságnövelő funkciói

Az ipari karbantartás során használt vegyi anyagok a legtöbb esetben, valamilyen szempontból veszélyes anyagoknak minősülnek a hatályos európai és hazai szabályozás szerint. Az anyagok lehetnek tűzveszélyesek, robbanásveszélyesek, környezetre káros hatásúak, egészségre ártalmasak - ezért tárolásuk, mozgatásuk és felhasználásuk során fokozott óvatossággal kell eljárni.

A munkahelyi biztonság és a megfelelő vegyi anyagok használata közti összefüggés

Egy nemrégiben elvégzett felmérés szerint az EU-n belül regisztrált munkahelyi balesetek több mint 60%-a a (rendszeres) karbantartás elmaradása miatt, ill. a nem megfelelő eszközökkel, felszereléssel és kiegészítőkkel végzett karbantartási munkálatok során ill. épp amiatt fordul elő.

2018 március 1-től árat emel a Henkel Magyarország, az áremelkedés az egyes termékekre 2-4% között lesz. Webáruházunk felületén ennek megfelelően fognak emelkedni az árak.

A csavarok újrafelhasználhatósága különösen karbantartási munkáknál, javításoknál fontos szempont. Alacsony és közepes szilárdságú csavarrögzítések hagyományos szerszámokkal oldhatók anélkül, hogy a csavarok megsérülnének
A csavarrögzítés terhelhetőségére vonatkozóan az elfordulás elleni rögzítéseknek a legmagasabb igényeket kell kielégíteniük. A Loctite olyan egykomponensű ragasztóanyagokat fejlesztett ki, amelyek a menetek közötti mikroszkopikus méretű hézagokat kitöltik. Fémes érintkezés és a levegő kizárásának hatására nagy terhelhetőségű anyaggá keményednek ki.
Az Arkhimédész által feltalált archimedesi csavar adta az alapot a mai csavar kifejlődéséhez, amely nélkül napjaink kötéstechnikája már elképzelhetetlen lenne. A csavarkötés jelenleg a legfontosabb oldható kötésnek számít, alkalmazzák a gépészetben, szereléskor és javításkor egyaránt. A csavarok hétköznapivá váltak számunkra, természetesnek vesszük létüket és nem is gondolunk a csavarkötés működésének mikéntjére. Egy csavarkötés meghibásodásának két alapvető oka lehet: lazulás, vagy elfordulás/önkioldás

Mitől nem lett jó a ragasztásom? Sokan teszik fel maguknak ezt a kérdést, ez a cikk ebben próbál meg segíteni.

A ragasztott kötés meghibásodásának néhány fontos oka az illeszkedő alkatrészek kinézete alapján elemezhető. Az alkatrészek pontos szemrevételezésével megállapítható, hogy az adhézió vagy a kohézió nem megfelelő volta okozta a ragasztás törését vagy akár az illesztett alkatrészek roncsolódását.